Informatie

Budovereniging Samurai Susteren is een judovereniging met zowel jeugdleden als senioren. Hierbij staat het beleven van plezier in de uitoefening van de judosport voorop. Tevens stimuleren wij onze leden wel om ook naar wedstrijden te gaan.

De judosport is een sport waar discipline hoog in het vaandel staat. Het is ook een sport die zeer goed is voor de motorische ontwikkeling en de weerbaarheid van een kind. Uit ervaring blijkt dat vrij rustige en gesloten kinderen veelal vrijer worden, maar ook drukkere kinderen kunnen door de judosport vaak een stukje rust terug vinden.

Onze vereniging bestaat uit een aantal groepen judoka’s variërend in de leeftijd van
4 tot ongeveer 18 jaar en een seniorengroep.

Waarom noemt onze vereniging zich budovereniging en niet judovereniging?

Een budovereniging mag meerdere soortgelijke (vecht)sporten onderwijzen. In het prille begin van de vereniging is dat ook zo geweest. In de loop der jaren heeft de vereniging zich alleen nog bezig gehouden met judo, maar de naam is behouden.

Het bestuur van Budovereniging Samurai Susteren bestaat volledig uit vrijwilligers die binnen hun mogelijkheden de vereniging zo goed als mogelijk proberen te besturen. Heeft u interesse om ook een bijdrage hieraan te leveren, (het maakt niet uit hoe) dan horen wij dit graag van u en dit stellen we erg op prijs.